坑死你不偿命的托福阅读方法(1)

2018/04/13 作者:小贵贵

  学为贵托福培训(托福培训机构哪个好)项目部提供:坑死你不偿命的托福阅读方法(1)。


  为了更好的帮助广大托福考生早日斩托成功,小贵贵精心整理了坑死你不偿命的托福阅读方法(1)的相关内容,方便广大考生备考使用。


  坑死你不偿命的托福阅读方法(2)


  看过了那么多坑人的方法,看过了那么多学生被“所谓的技巧”害惨,心里甚是沉痛,故今天开始,打算写一些列文章,扒一扒市面上的技巧,如果被我说中,那一定是我太牛逼了(哈哈哈哈哈!)。今天,我们先来谈谈修辞目的题,这个题型在一篇文章中会出现1——2个题目,但是,有许多学员特别痛恨这个题型,曾经有学员找到我的时候,直接说:一碰见这个题型,就头晕。孩子你记住,如果你基础还不错的话,那出现问题的原因一定是你学的方法是无效,如同shit一样的存在。好,现在我们来讲解。


  首先,我们来看一下这道题的问法:Why does the author mention/discuss …?  The author mentions/discusses … in order to_______;其实,说白了,这个题通俗的讲就是,作者说某一“特定内容”的目的是什么。


  那么,你学到的方法是什么呢?你会听到很多培训师说:这个题很简单,直接看前一句话,如果前一句话做不了题,你就再向前看。于是乎,你的老师,就给你看了这道题:


  Almost universally, biologists accept the idea that all eukaryotes (a category that includes most organisms except bacteria and certain algae) have internal clocks. By isolating organisms completely from external periodic cues, biologists learned that organisms have internal clocks. For instance, apparently normal daily periods of biological activity were maintained for about a week by the fungus Neurospora when it was intentionally isolated from all geophysical timing cues while orbiting in a space shuttle. The continuation of biological rhythms in an organism without external cues attests to its having an internal clock.


  In paragraph 1, the experiment on the fungus Neurosporais mentioned to illustrate


  A.the existence of weekly periods of activity as well as daily ones


  B.the finding of evidence that organisms have internal clocks


  C.the effect of space on the internal clocks of organisms


  D.the isolation of one part of an organism's cycle for study


  你发现,按照你老师的理念,找到定位后,一定要向前看,你会发现,B选项合适,所以你选B. 于是,你在心里,默默地说,卧槽,我这么牛逼,我会了,这个题白给的。但是,请你注意这道题,看看你是否遇到了选择的窘境。


  Scientists try to document as many past El Nino events as possible by piecing together bits of historical evidence, such as sea-surface temperature records, daily observations of atmospheric pressure and rainfall, fisheries’ records from South America, and the writings of Spanish colonists dating back to the fifteenth century. From such historical evidence we know that El Nirtos have occurred as far back as records go. It would seem that they are becoming more frequent. Records indicate that during the sixteenth century, an El Nino occurred on average every six years. Evidence gathered over the past few decades indicates that El Ninos are now occurring on average a little over every two years. Even more alarming is the fact that they appear to be getting stronger. The 1997-1998 El Nifio brought copious and damaging rainfall to the southern United States, from California to Florida. Snowstorms in the northeast portion of the United States were more frequent and intense than in most years.


  Why does the author include the information that in 1997-1998 "Snowstorms in the northeast portion of the United States were more frequent and intense than in most years"?


  A To provide evidence supporting the claim that El Nifios are getting stronger


  B To explain why the southern United States experienced copious and damaging rainfall in 1997-1998


  C To show that traditional methods are not adequate for documenting the effects of El Niftos


  D To identify a consequence of the fact that El Niflos are now occurring a little over once every two years


  这道题目是对最后一句话进行提问,如果按照你学习的理念,向前看,即前一句话的话,你很有可能选择B,但是,这道题目的答案并非是B选项,事实上,B选项是ETS是设计的陷阱,这道题答案,我们选A。问题了,单纯看前一句话,这样行吗,或者有人说,那我就看前两句话,但是,当你在考场中,看见A与B选项分别对应提问句的前两句话的时候,你到底选什么,到底哪个是正确,难道你需要抛个硬币,决定选项嘛!?


  最后,我还有一个问题想抛给你:那是不是做修辞目的题的时候,一定意味着向前看。请看这道题:


  Most of the world’s potable water----freshwater suitable for drinking----is accounted for by groundwater, which is stored in the pores and fractures in rocks. There is more than 50 times as much freshwater stored underground than in all the freshwater rivers and lakes at the surface. Nearly 50 percent of all groundwater is stored in the upper 1,000 meters of Earth. At greater depths within Earth, the pressure of the overlying rock causes pores and cracks to close, reducing the space that pore water can occupy, and almost complete closure occurs at a depth of about 10 kilometers. The greatest water storage, therefore, lies near the surface.


  In paragraph 1, why does the author mention “the pressure of the overlying rock”?


  A To show how water can be forced deep under Earth’s surface


  B To show why groundwater is more plentiful than surface freshwater


  C To correct a commonly made error about the location of groundwater


  D To explain why most groundwater lies near Earth’s surface


  很多同学,拿到这道题之后,想都不想,直接看前一句话,试问,这样能把这道题做出来嘛?!这道题目答案选择的是D。有人便开始提问了:老师,你上课不是说向前几句话嘛?这道题目怎么就变成,关注后面一句话。最终,你听到了一个令你无语的回答:你还是不熟练,你需要具体情况具体分析。试问同学们,你在考场上有这个时间做这种分析嘛?!你本来时间就来不及,哪有时间想这些事情。


  所以,修辞目的题并不是说简单的看前几句,也不是所谓的偶尔看后面几句话,你必须抓住问题本质,我可以告诉你修辞目的题总共有4种不同的解题方式,这四种方式对应着不同的出题情景,因此,我经常说,一个方法要系统到,针对不同的出题方式要有不同的策略,这就像足球一样,里皮、瓜迪奥拉、穆里尼奥为啥伟大?其中最重要的一点是,他们从不顽固使用一种阵型,他们根据对手的情况,进行阵型与人员的变换。





未标题-1.jpg


  更多托福资讯,请关注学为贵教育官网!届时,小贵贵将为广大贵粉们提供准确、及时、专业的托福信息。

评论
发布
最新评论